Alfvénmacka

På initiativ av Hugo Alfvénsällskapet har Alfvénmackan komponerats av professor Inga-Britt Gustafsson och källarmästare Örjan Klein som en symfoni i fem satser med Hugo Alfvéns liv och verksamhet i tankarna.

Den skall inte vara förbehållen Alfvénsällskapet, där den kommer att bli ett stående inslag vid medlemsmötena, utan skall kunna stå på vilken meny som helt under namnet ”Alfvénmacka”.

Uti vår hage

Hugo Alfvén uppskattade livets goda stunder vilket har lett fram till ett samarbete mellan Alfvéngården, vänföreningen Alfvéngårdens Vänner och Hedemorabryggeriet Oppigårds som tagit fram en jubileumssnaps vilket är bryggeriets första spritdryck. Den välsmakande Jubileumssnapsen är baserad på örterna i visan "Uti vår hage".

Drycken ingår i Systembolagets sortiment för Lokalt & Småskaligt och serveras kyld som snaps. Lokalt producerade drycker säljs i upp till 10 butiker inom 15 mil från tillverkningsorten, vilket i detta fall innebär att du kan beställa hem den till din butik eller ditt ombud utan extra kostnad via systembolaget i Leksand.

Alfvéns lager

Hugo Alfvén uppskattade livets goda stunder vilket har lett fram till ett samarbete mellan Alfvéngården, vänföreningen Alfvéngårdens Vänner och Hedemorabryggeriet Oppigårds som inför Hugos 150-årsjubileum tog fram ett jubileumsöl.

Alfvéns lager blev omåttligt populär vid lanseringen 2022 och sålde snabbt slut. Alfvénsällskapet och Oppigårds arbetar för att åter kunna lansera detta ljusa öl av Dortmundertyp som passar så väl med exempelvis en Alfvénmacka!