Investera i en egen Leksandsstol till Alfvéngården!

Alfvéngården, det älskade hemmet för den folkkära tonsättaren Hugo Alfvén och hans hustru Carin, har utvecklats till ett mycket populärt besöksmål. Här kan besökaren uppleva historiens vingslag och få en unik inblick i vardagslivet och karriären hos en av Sveriges mest framstående kulturpersonligheter, som har präglat så mycket av den svenska musikhistorien. Dessutom kan man njuta av den omgivande storheten i trädgården med sin rogivande utsikt över stranden vid Österdalälven, precis som Hugo och Carin gjort så många gånger.

Sommaren 2023 öppnade Carins Café i anslutning till Alfvéngården. Denna oas vid Österdalälven erbjuder en upplevelse av läckra mackor, uppfriskande drycker och ljuvliga bakverk och har blivit en plats där avkoppling, njutning och musikalisk inspiration möts!

Siljansbygden rymmer som bekant så många fler äkta klenoder – som Leksandsstolen, den traditionella stolsmodell som har sina rötter i sent 1700-tal och har varit en självklar del av Siljanstraktens kultur sedan början av 1900-talet. Med sin bekvämlighet och starka koppling till lokal tradition var Leksandsstolen det naturliga valet för att inreda Carins Café. Nu ger vi dig möjligheten att inte bara stödja Alfvéngården, utan även göra ditt eget avtryck i denna kulturhistoriska miljö genom att köpa en namngiven Leksandsstol till Carins Café.

För ett bidrag på 4 000 kronor kan du få ditt namn – eller det namn du väljer – ingraverat på en plakett som pryder en av dessa klassiska stolar. Du skapar på så sätt en elegant och bekväm plats på Carins Café, där besökaren kan avnjuta en lugn fikastund och samtidigt skänka givaren en tacksamhetens tanke. En uppskattad gåva som visar ditt engagemang i att bevara arvet efter Hugo Alfvén och ditt stöd för vårt arbete med att bevara Alfvéngården som en pärla i Sveriges och Dalarnas kultur- och musikliv.

Den som verkligen vill sticka ut och göra ett rejält avtryck i den svenska kulturhistorien kan t.o.m. köpa ett helt set med fyra namngivna Leksandsstolar och ett specialtillverkat Cafébord för 20 000 kronor!

Missa inte denna unika möjlighet att bli en del av Alfvéngårdens historia och de magnifika omgivningarna. Vi ser fram emot att välkomna dig till denna fridfulla och kulturellt rika plats där musiken och naturen förenas.

Hör av dig och beställ din Leksandsstol genom att maila: info@alfvensallskapet.se!

Carins Café på Alvéngården behöver 30 stolar, så först till kvarn gäller...

Scroll to top